perjantai 20. maaliskuuta 2009

Musiikkiviikko #2 - Teostollista suhinaa

Musiikkiviikon toinen jakso starttasi Teostoaiheisella keskustelulla, jota kestikin mukavat nelisenkymmentä minuuttia. Uutisissa puitiin muun muassa mp-kolmosia ja musiikkiformaatteja, Michael Jacksonin keikkaputkea ja tulevia digi-beatleja. Jakson lopussa otettiin ohjelmaan Pop-talkista tuttu uusi segmentti "Viikon musiikkikokemus". Rölliä arvostetaan ja Peppiä ei, ja 5.1 todetaan turhemman puoleiseksi keksinnöksi.

Jakson panelistit:

(sekä Lauri hengessä mukana striimin ircissä)


Tekninen huomautus by Erkki:

Jostain hyvin häröstä syystä NiceCast ei osannut nauhoittaa omaa ääntäni tarpeeksi kovalla volyymillä (mikä oli yllätys minullekin jälkikäteen), mistä johtuen käytin kolmisen tuntia äänentasojen säätöön. Tästä johtuen puheessani on kaislikon suhinaa ohjelman alkupuolella häiritsevän paljon. Tästä pahoittelut (potkii itseään), ja ensi kerralla jälleen paremmin.


Uutislinkit:

1 kommentti:

  1. Ihan mielenkiintoinen Podcast. Tuohon keskusteluun siitä, että mitä tapahtuu kun CC-lisensöityjä biisejä julkaissut artisti tekee Teosto-sopimuksen niin ainakin Creative Commonsin englanninkielisen FAQ:n mukaan lisenssi ei mitenkään yhtäkkiä ladatusta kappaleestasi katoa (ja pitäisin aika outona sitä jos Suomessakaan näin kävisi). Tässä FAQ:n asiaan liittyvä vastaus.

    Itse voi tietenkin kappaleen jakelun lopettaa, mutta CC-lisenssillä levitettyä versiota ladanneet voivat kyllä edelleen sitä ihan lisenssiehtojen mukaan käyttää ja edelleen levittääkin.

    Jos teoston sopimus yrittää takautuvasti nuokin takautuvasti kieltää niin artistilla ei ole varmaan sitten sellaista toisen tekemänsä sopimuksen kanssa ristiriidassa olevaa sopimusta oikeutta allekirjoittaa...

    VastaaPoista